Rojeva se TOTI ATELJE za ljubiteljske slikarje

Člani  likovne delavnice Quo Vadis, ki jih vodi slikar Zlatko Prah, so imeli v ponedeljek, 3.10.2022 delavnico v zadnji dvorani, kjer bo tudi v kratkem urejen prostor za stalni likovni atelje za ljubiteljske slikarje. Imeli so to »čast«, da je bila to PRVA delavnica v bodočem ateljeju, pa čeprav je prostor še neurejen – polomljene šipe na oknih, slaba razsvetljava, ni ogrevanja, omet na zidovih odpada…. Ampak ko bo TOTI Atelje obnovljen, ga bodo lahko uporabljali tudi ljubiteljski slikarji iz drugih društev.

Ob tej priložnosti se je naš dolgoletni, odličen slikar Janez Kreševič spomnil začetkov likovne delavnice Sfumato, ki jo še danes vodi akad. slikar Oto Rimele, ko so v letu 2015 pričeli z ustvarjanjem v prvi dvorani v še hujših razmerah – takrat je bil celoten objekt celo brez elektrike, zato smo si pomagali z reflektorji, ki smo jih morali priklopiti v zunanji elektro omarici, da o ometih in ogrevanju sploh ne govorimo. Sicer pa so razmere lepo vidne iz fotografij posnetih  dne 26.11.2015.

Ampak ker je Janez danes ponovno z nami v podobnih razmerah smo še bolj prepričani, da nam uspela tudi obnova zadnje dvorane Konzum, v kateri načrtujemo poleg TOTEGA Ateljeja še večnamensko dvorano za rekreacijske programe in dogodke.

Projekt obnove smo prijavili tudi v parcitipativni proračun, zanj lahko glasujete na spletni strani Občine Maribor – Parcitipativni proračun, po prijavi izberite Območje 4 in MČ Magdalena in glasujte za: Obnova dvorane Konzum, Gorkega ulica 34.

Marjan

Deli obvestilo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on mix
Mix
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email