Ptuj, 20. avgust 2021

Zbirališče: 20.8.2021, pri lokomotivi na železniški postaji ob 6:45 uri

Odhod: 7:07 uri smo krenili z vlakom proti Ptuju, ki je najstarejše mesto zapisano v naši zgodovini.  Na železniški postaji smo bili dogovorjeni z Viktorijo, ki nas je popeljala po ptujskih ulicah in nam ob  tem razlagala zgodovino od nastanka mesta Ptuja pa do danes. Seveda je bila najprej jutranja kavica,  ki nam je dala moč, da smo premagali vse »ovire« na poti našega raziskovanja. V podrobnosti se ne bom spuščala, ker bi bilo tega enostavno preveč, lahko pa rečem samo to, da je bilo zelo zanimivo. Osebno sem bila v Ptuju večkrat, vendar vedno izvem kaj novega in sem zelo vesela. Tudi pohodnice in tisti, ki so se nam pridružili so bili zadovoljni in si želijo še več takšnih ekskurzij in nabiranja kilometrov.

Odšli smo tudi preko čudovite reke Drave, se srečali s kolesarji, ki so bili na Jakobovi poti, ki vodi tudi skozi mesto Ptuj in naprej (to je ena izmed vej po Sloveniji). Na drugi strani reke je tako imenovani prstan, kjer smo se postavili in naredili fotko za spomin.

Po treh urah nas je Viktorija zapustila pri Mestni hiši. Dogovorili smo se tudi za naprej. Imeli smo še dve uri časa do odhoda vlaka, zato smo šli »po svoje«, da se malo okrepčamo. Hitro je minil ta čas, ponovno smo se dobili na dogovorjenem mestu – pred Mestno hišo in skupaj krenili na železniško postajo. Kot vedno, tudi to pot ni bilo drugače, pot domov, naprej vožnja z vlakom do Maribora in nadalje domov. Pozdravili smo se z željo, da se ponovno vidimo ob takšnem nabiranju kilometrov.

Prostovoljka: Olga Kovačič

Deli obvestilo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on mix
Mix
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email